Види змащувальних матеріалів для технологічного обладнання харчового виробництва

У виробничих цехах підприємств харчової промисловості, де обладнання працює в умовах підвищеної вологості, різких коливань температури, в результаті застосування мастильних засобів і правильного їх підбору можна запобігти зайвої витрати енергії на тертя, зменшити швидкість зносу деталей і зберегти робочі поверхні деталей від корозії.

Витрата енергії на подолання сил тертя спокою, руху та ковзання (кочення) значно знижується, якщо між деталями, що труться, є шар змащувальної речовини. Для збільшення довговічності роботи деталей машини, застосовуючи мастило, для якого необхідно створити умови для рідинного тертя.
Однак рідинне змащування може порушуватися при пуску машини поступально-обертальниму і коливальному русі; різкому коливанні швидкостей і навантаження; високій температурі; високому ударному тиску ; недостатній ударной в'язкості масла; недостатньому надходженні масла; зупинці машини. Для змащення устаткування необхідно правильно вибрати вид змащувального матеріалу, що відповідає даним умовам роботи машини (тип обладнання та змащуваних деталей, вид тертя, температурні умови, навантаження і т. д.).

Застосовуються ручна і примусова (циркуляційна) системи змащування.  Вузли тертя машин змащують індивідуальним, централізувавши ним, коли вузли машин або агрегату змащуються від однієї або скількох маслосистем, які обслуговують групу вузлів, і змішаним способом, коли одні вузли машини або агрегату змащуються маслосистемами, а інші - індивідуально.

Змащувальні матеріали поділяють на рідкі масла для змащення машин і механізмів, що працюють на великих швидкостяхі мають іконсистентні мастила, що працюють на малих швидкостях, під великим навантаженням і при високій температурі. Рідкі мастильні масла поділяються на: ті, що працюють при температурі не више 50 ° (індустріальні); ті, що працюють не вище 50-250 ° (спеціального призначення) і ті, що працюють при температурі понад 250 ° (для парових машин і двигунів внутрішнього згоряння). Консистентні мастила складаються в основному з мінерального масла різної в'язкості і згущувача.

В залежності від роду загусника консистентні мастила розрізняють: натрієві, кальцієві, кальцієво-натрієві, алюмінієві, барієві, літієві, свинцеві та ін. Витрата мастила за сортами на кожен із видів обладнання визначають за паспортом заводу-виготовлювача. На підставі цих даних для всього обладнання розробляють карти і схеми змащення, які зберігаються у цехових механіків. 

Науковий керівник к. т. н. доц. Закалов О.В. 

УДК 637.523 Качуровська М. - ст. гр. ХО-41 Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя 

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×

We have noticed that the priority of English is set for your browser, you can switch the site display language to English
Залишити українську мову, і не відображати більше це повідомлення