Застосування гуми у виробництві та використання засобу RBR 100 для її кращого відставання від прес-форм

09 листопада 2020

Гумою називають продукт переробки каучуків.

Гума — важливий конструкційний матеріал, призначений для виготовлення технічних виробів у багатьох галузях виробництва. Вона є важливим конструкційним матеріалом для машино- і приладобудування.

Гума має особливі властивості:

  • високу пружність або еластичність (пружне видовження при розтягуванні досягає 700-800 %),
  • високу в'язкість,
  • достатню міцність і стійкість до дії води, кислот і лугів.

Крім того, вона характеризується високими електроізоляційними властивостями і непроникністю для рідин і газів.

Опір гуми на розрив становить 15-25 МПа. Вона стійка до стирання і руйнування при багаторазових деформаціях, теплостійка від -45 до +80°С.

Гумові вироби широко застосовують в усіх галузях виробництва. Найголовнішим споживачем гуми є автотракторна промисловість. Для виготовлення покришок, камер, амортизаторів тракторів, автомобілів, комбайнів, автобусів і тролейбусів витрачається до 80 % виробництва каучуку. В сучасному автомобілі застосовують до 200 деталей, виготовлених із гуми: ущільнювальні прокладки, кільця, муфти, мембрани, привідні паси та ін. Багато гуми використовують для виготовлення виробів електротехнічної промисловості — ізоляції кабелів, проводів, ізоляційних труб; у побуті (гумове взуття) та ін.

Формування (пресування) застосовують, виготовляючи деталі складної форми. Гумову суміш, а також текстильну тканину та металеву арматуру (якщо вони потрібні) вміщують у нагріту металеву матрицю. При низькому тиску преса пуансон опускається, центруючись штифтами. Потім тиск підвищують. Під дією нагрівників та тиску пуансона гумова суміш заповнює порожнину. Після певного витримування пуансон піднімається, а виштовхувач викидає виріб із матриці.

Щоб готовий виріб добре відставав, поверхню прес-форми необхідно змащувати відповідними змазками (для прикладу RBR 100).

Для більшої інформації звертайтеся за номером (096) 229-92-90 або пишіть нам на пошту.

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×